پنج شنبه ٢٧ ارديبهشت ١٤٠٣ - 

Slide thumbnail
Slide thumbnail

منوی اصلی
صفحه اصلي > مرکز بهداشت > گسترش > برنامه ها و اهداف 
 
 

برنامه نیروی انسانی و آموزش بهورزی:

مدیریت نیروی انسانی عبارت است از فرایند کار کردن با افراد، به‌طوری‌که این افراد و سازمان‌شان به توانمندی کاملی دست یابند، حتی زمانی که تغییر، نیاز به کسب مهارت‌های جدید، تقبل مسئولیت‌های جدید و شکل جدیدی از روابط را ملزم باشد. در واقع مدیریت منابع انسانی استفاده از نیروی انسانی در جهت اهداف سازمان است و شامل فعالیت‌هایی نظیر کارمندیابی ، آموزش، حقوق و دستمزد و روابط سازمانی می‌شود. یکی از عوامل توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، گسترش همه جانبه آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد است. تحولات فزاینده در زمینه دانش تکنولوژی، نیازهای آموزشی جدیدی را برای مشاغل مختلف به وجود می آورند که تحصیلات رسمی و دانشگاھی به تنهایی پاسخگو نبوده و به کارگیری دیگر انواع آموزش ضروری است. آموزش بدو خدمت در حقیقت دانش جدیدی را در سبد آموزشهای قبلی دانش آموختگان قرار داده و آنان را به همراه پیشرفت علوم و فنون پیش می برد. بنابراین توسعه این آموزشها در بهبودکیفیت نظام آموزشی اثر مطلوب خود را بجا میگذارد. از طرف دیگر آموزش کارکنان به عنوان کلیدطلایی توسعه سازمان یکی از عوامل اصلی پویایی سازمان است. برآورد نیروی انسانی موردنیاز مراکز و شبکه های بهداشت تابعه، جذب بهورز و آموزش بدو خدمت، حین خدمت و بازآموزی کارکنان از وظایف اصلی گروه و نیروی انسانی و آموزش بهورزی است. وظیفه برآورد، تأمین و توزیع نیروی انسانی در بخش بهداشت در راستای تأمین دسترسی مناسب به خدمات بهداشتی درمانی در جمعیت تحت پوشش صورت میگیرد

برنامه بیمه روستایی و پزشکی خانواده:

براساس قانون بودجه سال 1384 سازمان بيمه سلامت ایران موظف گرديد تا با صدور دفترچه بيمه سلامت براي تمام ساكنين مناطق روستايي، عشايري و شهرهاي زير 20 هزار نفر امكان بهره مندي از خدمات سلامت  را درقالب برنامه پزشك خانواده و از طريق نظام ارجاع فراهم آورد. بدين ترتيب فرصتی مناسب به منظور تامین سهولت دسترسي به خدمات سلامت  براي ساکنین این مناطق پديد آمد.

برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی با  هدف بهره مندی وبرخورداری مردم از خدمات پایه سلامت  وکاهش پرداخت هزینه های سلامت  از جیب مردم و استقرار سامانه خدمات جامع و همگاني سلامت  در كليه روستاها، حاشيه شهرها و مناطق عشايري تشكیل شد.

در برنامه پزشك خانواده، پزشك عمومي و تيم سلامت وي مسئوليت مدیریت سلامت  افراد و خانوارهاي تحت پوشش خود را بعهده داشته و پس از ارجاع فرد به سطوح تخصصي، مسئوليت پیگیری اقدامات انجام شده را نيز بعهده دارند. لذا، يكي از مهمترين وظايف پزشك خانواده ارائه خدمات جامع و همگانی  سلامت  است خدمات سلامت  در برنامه پزشك خانواده به جمعيت تحت پوشش به شكل فعال (Active) ارائه مي شود.

مهمترين محورهاي اجراي برنامه پزشك خانواده در راستاي پوشش بيمه اي جمعيت روستايي، عشايری و ساکنين شهرهاي زير 20 هزار نفر به شرح ذیل می باشد.

- ساختار مناسب براي ارائه خدمات سلامت  در قالب بيمه روستايي، شبكه هاي بهداشتي درماني كشور است. در مورد استقرار اعضای تیم سلامت  طرح هاي گسترش شبكه ملاك خواهد بود. از سويي ديگر، ملاك در بخش خدمات بستري، سطح بندي خدمات مي باشد.

- وجود بسته خدمات سلامت  سطح اول كه امكان  ارائه خدمات با كيفيت و كميت مناسب را توسط تیم سلامت  فراهم مي كند.

- تعيين جمعيت معين براي يك تيم سلامت  (پزشك خانواده). با انجام بررسي هاي بعمل آمده كارشناسي در برنامه كشوري اصلاح نظام سلامت  و درنظر گرفتن بسته خدمات پزشك خانواده، جمعيتي درحدود 2500 تا 4000 نفر به ازاي هر تيم پزشك خانواده مناسب خواهد بود. بسيار ضروريست كه جمعيت هاي روستايي در قالب جمعيت هاي تحت پوشش خانه هاي بهداشت و بدون تغيير در طرح هاي گسترش شبكه، تحت پوشش پزشك خانواده قرار گيرند.

- تبيين مسير ارجاع كه يكي ديگر از محورهاي اصلي پزشك خانواده است، در مناطق روستايي كشور براساس شرايط منطقه، ميزان دسترسي به خدمات تخصصي، طراحي راهكارهايي براي مديريت اطلاعات از سطح متخصص به پزشك خانواده و شرايط ترابري روستايي متغير خواهد بود. در چنين شرايطي بايد ضمن رعايت كليه نكات پيشگفت، مناسب ترين شكل ارجاع برای بيمار طراحي گردد.

- از مهمترین شيوه های ارزشيابي برنامه پزشك خانواده، سنجش ميزان رضايت گيرندگان خدمت است كه بايد در مراحل طراحي، اجرا و ارزشيابي به عنوان  یکی ازمحوري ترين شاخص های موفقيت برنامه بيمه روستايي و پزشك خانواده مد نظر قرار گیرد.

- اصلي ترين محور اجراي برنامه پزشك خانواده، موضوع ساز وکار پرداخت و فرايند پايش عملكرد پزشك خانواده با توجه به شاخص های سلامت  است.

در این راستا جهت اجرای سیاست های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی،  دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز این برنامه را از سال 1384 با راه اندازی 2 مرکز شروع و تا کنون در 40 مرکز از مراکز تابعه این دانشگاه اجرا می گردد.

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند مدیریت و ساماندهی برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی را در جهت تحقق اهداف برنامه های سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت  جیلارد، رودهن، آبسرد، کیلان و سربندان را بعهده دارد.

 

برنامه گسترش:

راه اندازی وایجاد واحدهای بهداشتی ودرمانی جدید نظیرخانه بهداشت پایگاه بهداشتی .مراکز بهداشتی ودرمانی شهری وروستائی وهمچنین مراکز بهداشت درشهرستانهای جدید برابر طرح گسترش شبکه و درراستای برنامه طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت  و برقراری اصل برقراری عدالت در   دسترسی به خدمات بهداشتی در کلیه مناطق به خصوص مناطق کمتر برخوردار شهری _ روستاها و عشایری

انجام اصلاحات لازم در طرح گسترش شبکه

بررسی و مطالعه وتعیین محلهای استقرار واحدهای بهداشتی ودرمانی

نظارت بر اجرای ضوابط گسترش شبکه وفعالیتهای واحدهای بهداشتی ودرمانی موجود.

پایش وارزشیابی خدمات ارائه شده توسط واحدهای بهداشتی ودرمانی

تامین وتوزیع تجهیزات فنی واداری مورد نیاز واحدهای بهداشتی ودرمانی

بررسی و گزارش تنگناها. نارسائی ها ومشکلات موجود در سیستم شبکه وتلاش درجهت رفع مشکلات 

همكاري وهماهنگي با اجراي برنامه هاي جاري بهداشتي ودرماني درسيستم شبكه

 

برنامه آموزش و باز آموزی کارکنان:

آموزش کلیه تلاش‌ها و فعالیت‌هایی است که موجب ارتقا سطح دانش و آگاهی و مهارت‏‌های حرفه‌‏ای شغلی و ایجاد رفتار مطلوب در کارکنان یک سازمان شده و آن‏ها را آماده انجام وظایف و مسئولیت‏‌های شغلی می‏‌‌نماید

فرایند آموزش کارکنان از چهار مرحله نیازسنجی آموزشی، برنامه‌ ریزی آموزشی، اجرا و سنجش اثربخش دوره‌های آموزشی تشکیل می‌شود

بر اساس دستورالعمل آموزش تیم سلامت، آموزش های اعضای تیم سلامت در دو بخش مقدماتی و تکمیلی دسته بندی شده است.

آموزشهای مقدماتی نیروهای انسانی قطب دماوند شامل فیروزکوه، دماوند، پردیس و بخش روستایی شبکه شمیرانات در محل مرکز آموزش بهورزی دماوند ارائه می گردد.

 

برنامه  سامانه سیب:

استخراج عملکرد کلیه پرسنل محیطی از سامانه سیب

نظارت بر اصلاح و ویرایش صحیح اطلاعات ثبت شده در سامانه سیب

پیگیری در خصوص گزارش و رفع نواقص سامانه سیب (نسخ الکترونیک، نظام ارجاع و ...) به معاونت بهداشتی دانشگاه

آموزش و توانمند سازی پرسنل در رابطه با ارائه خدمات به جمعیت تحت پوشش از طریق سامانه سیب

پیگیری اصلاحات بلوک بندی جمعیت

تعریف نقش کاربران در سامانه سیب

 

پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.